Az oldalunkon sütiket használunk a böngészési élményed javítása érdekében. Az oldal további böngészésével elfogadod a sütikkel kapcsolatos irányelveinket.

OK

Gyakran ismételt kérdések

Jelenlegi autósiskoládnál kérd ki a ”Képzési igazolást”, (aminek a kiadását nem tagadhatják meg és nem köthetik feltételekhez) és keress fel minket!

Igen. A részletekért kattints ide!

A Képzési Rendelet lehetővé teszi a járművezetői tanfolyam elméleti részének távoktatással történő elsajátítását. A tananyag bárhol, ahol internet kapcsolat van, hozzáférhető és a tanuló saját maga döntheti el, hogy mikor, és mennyi időt tölt tanulással. Amennyiben szükséges, konzultációkkal segítjük a felkészülésedet a sikeres elméleti vizsga érdekében.

Az elméleti vizsgára személyesen meg kell jelenni a Közlekedési Felügyelőség vizsga termében. A tanfolyam gyakorlati része és gyakorlati vizsgája továbbra is hagyományos módon minősített oktató járművekkel, a tanórákon és a vizsgán személyes megjelenéssel történik.

Tehát mindazoknak tudjuk ajánlani ezt a képzési módot, akik valamilyen ok (pl. külföldi tartózkodás, munkahelyi vagy iskolai elfoglaltság, esetleg családi okok, stb.) miatt nem tudnak a tantermi foglalkozásainkon részt venni, de képesek önállóan, fegyelmezetten tanulni. Nagyon jó megoldás lehet azok részére is, akiknek van már "előképzettsége" a járművezető képzés területén (pl. újabb kategória megszerzése).

Fontos azonban tudni azt, hogy a távoktatás nagy fokú önfegyelmet igényel, mert senki nem noszogatja a tanulót, hogy a tananyaggal foglalkozzon, és arra koncentráljon. A konzultációt is saját magának kell igényelnie, amennyiben nehézsége támad a tananyaggal, hiszen az Autósiskola munkatársainak nincs rálátása, hogy az adott tanulónak milyen nehézségei vannak. Ha a kellő önfegyelemmel és motivációval rendelkezők, megfelelő gyakorisággal foglalkoznak a tananyaggal, akár rövidebb idő alatt is eljuthatnak az elméleti vizsgáig, mint a tantermi képzésen.

Sok embernek azonban nincs kellő önfegyelme az önálló tanuláshoz, illetőleg nagyon sokaknak szükséges segítség a KRESZ jogi nyelvezetének, megfogalmazásának értelmezéséhez. Tantermi képzéseink során elméleti előadónk részletesen, alaposan elmagyaráz mindent, amennyiben valakinek ennek ellenére valamelyik részlet nem érthető, lehetőség van kérdezni. Ezen felül elméleti előadónk figyeli, hogy egyes tanulók hogyan haladnak tanulmányaikkal, kinek van szüksége több segítségre. A tantermi tanfolyamok kötött órarendben zajlanak ahol a megjelenés kötelező, így a kisebb önfegyelemmel rendelkezők is rá vannak kényszerítve, hogy ezt az időt tanulással töltsék. Nekik inkább ajánljuk a tantermi képzéseinket.

Igen! Részletekért kattints ide!

A sikeres forgalmi vizsgát követően a KEM-i Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálynál kell bemutatnod a személyi igazolványodat, vöröskeresztes igazolásodat vagy meglévő vezetői engedélyedet ahhoz, hogy elkészüljön egy elektronikus vizsgaigazolás, melyet az elektronikus rendszerben látnak a kormányablak munkatársai. A vezetői engedély kiállításának további ügyintézéséhez egy kormányablakhoz kell fordulnod, ahol az eljárás során kérik az egészségügyi alkalmasságot igazoló orvosi vélemény és a személyi igazolvány bemutatását. A gépjárművezetői engedély kiadása első alkalommal illetékmentes, minden további vezetői engedély kiállítására irányuló eljárás illetéke 4000 forint.

A kormányablaknál tett látogatást követően 30 napon belül ajánlott postai küldeményben érkezik a Vezetői engedély. Tapasztalatok szerint két héten belül meg szokott érkezni.

A Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály (Közlekedési Felügyelőség telephelye: Tatabánya, Táncsics Mihály út 1/d) ügyfélfogadási ideje: Hétfő, Szerda, Csütörtök 08:00-12.00-ig és 13:00-15.00-ig; Péntek: 08:00-11:00-ig. (KEDDEN NINCS ÜGYFÉLFOGADÁS)